Mindfulleven 01

| januari 2023

Sinds kort heeft het Han Fortmann Centrum een nieuwe hoofdlocatie. Een groot deel van ons cursusaanbod zal gaan plaatsvinden in de sfeervolle ruimten van De Zendo, gelegen in de bosrijke omgeving van Museumpark Orientalis.

Die stap past bij de recente herijking van onze missie. Bondig gezegd: Het Han Fortmann Centrum is “een oefenplaats voor bewust zijn in harmonie met natuur en samenleving”. In onze activiteiten hopen we die missie komende tijd zichtbaar te maken.

In dat kader krijgt ook onze website een nieuwe opzet en uitstraling. De nieuwe site bevindt zich nu in de testfase. We hopen hem binnenkort te kunnen presenteren. Blijf je ons volgen? Je bent van harte welkom!

Ondertussen vind je in deze Nieuwsbrief:

  • Het cursusaanbod voorjaar 2023
  • Nieuw: Mindfulness voor jongeren en kinderen
  • Meditatie online.

We wensen je een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar!

Team Han Fortmann Centrum

Cursusaanbod voorjaar 2023

In enkele gevallen is het mogelijk tussentijds in te stromen in een cursus. Ook is het mogelijk onder begeleiding een individueel traject te bewandelen. Kijk bij het overzicht van lopende of afgelopen cursussen en informeer bij de docent. Of kijk onder Coaching.

Dagretraite ‘Heel je hart’

22 juni om 10:00 - 16:30

Zomermeditaties

12 juli om 09:30 - 10:15

Mindfulness summer course

5 augustus om 19:00 - 21:00

Open les mindfulness

27 augustus om 19:30 - 21:00

Compassietraining (MBCL)

30 augustus om 09:15 - 11:45

Mindfulness: training in aandacht (MBSR)

3 september om 19:15 - 21:45

Mindfulness: training in aandacht (MBSR)

9 september om 19:00 - 21:30

Training verbindende communicatie

23 september om 19:00 - 21:30

Mindfulness voor jongeren en kinderen

Han Fortmann Centrum Eline Snel

Samenwerking met Academie voor Mindful Teaching

Goed nieuws! Het Han Fortmann Centrum en De Stichting Academie voor Mindful Teaching en gaan samenwerken. We hebben gemerkt dat we elkaar kunnen versterken, ondersteunen en inspireren. En … we voelen elkaar goed aan op het uitgebreide gebied van compassie, mindfulness trainingen, lezingen en workshops. Onverdeelde, niet oordelende aandacht werkt! Juist in organisaties.

Academie voor Mindful Teaching
Eline SnelDe Internationale Stichting Academie voor Mindful Teaching biedt wereldwijd gecertificeerde Mindfulness opleidingen aan volgens de Methode Eline Snel. De opleidingen zijn bedoeld voor professionals die werken met kinderen en jongeren op school, in de eigen praktijk of geestelijke gezondheidszorg. Wie naast kindertrainer mindfulnesstrainer voor leerkrachten en ouders wil worden, kan daarvoor ook bij de Academie voor Mindful Teaching terecht. Je vindt alle informatie op de website: www.elinesnel.com (Opleidingen en nascholingen van Academie voor Mindful Teaching komen in aanmerking voor het STAP budget).

Meditatie online
Tot en met 14 juni 2023

Zoek je een prettige ondersteuning van je meditatiebeoefening? Ook dit voorjaarsseizoen 2023 kun je weer meedoen met ‘meditatie online’: één keer per week op de woensdagavond van 19.30 tot 19.55 uur. De serie loopt van 4 januari tot en met 14 juni 2023. Je kunt op ieder moment aansluiten via een abonnement.: € 12,50 per maand, € 37,50 voor 3 maanden.

De sessies worden via Zoom live begeleid door docenten van ons centrum. Iedereen kan meedoen! Vanaf elke plaats, met of zonder meditatie-ervaring.

NIEUWSBRIEF


Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief ‘Mindfulleven’ om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, artikelen en activiteiten van het Han Fortmann Centrum:

NAAM
E-MAILADRES