Laden Evenementen

Compassietraining (MBCL)

Docent: Wendy Kersemaekers

Compassie is in iedereen aanwezig. Het is ons natuurlijke vermogen om een bewuste vriendelijke relatie met onszelf en anderen te ontwikkelen.

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Het vraagt moed om het contact met bijvoorbeeld pijn en oncomfortabele gevoelens en gedachtes elke keer weer aan te gaan. Het vraagt vertrouwen en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met de compassietraining (MBCL) oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

Is deze compassietraining (MBCL) iets voor mij?

De compassietraining, of training Mindfulness Based Compassionate living (MBCL) is bedoeld voor diegenen die een acht-weekse mindfulnesstraining (MBSR) hebben gevolgd en hun beoefening willen verdiepen met compassie.

Je leert om vriendelijker en milder om te gaan met ongemak en pijn. Je leert het ongemak te omarmen en er zorg voor te dragen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van oefeningen. De overige tijd is er gelegenheid om ervaringen die worden opgedaan tijdens het oefenen thuis en tijdens de bijeenkomst te delen en de achterliggende principes te verhelderen.

Thuis kun je aan de slag met de audiobestanden en een cursusmap of boek die je bij de training krijgt.

Wat deelnemers ervaren

“Het verbaast mij zo dat, nu ik mijn ongemak meer durf toe te laten en omarm, er ruimte is ontstaan om meer voluit te leven.”
“Ik ben zoveel aangenamer geworden voor mijzelf en mijn omgeving. Het is net of de scherpe kantjes afgeslepen zijn en mijn leven ronder is geworden, vriendelijker, milder, zachter.”

Kosten

€ 410,- (normaal tarief) incl BTW
€ 610,- (zakelijk tarief) incl BTW
€ 310,- (studententarief*) incl BTW

* Voor het studententarief komen studenten tot 27 jaar in aanmerking die staan ingeschreven bij het HBO/WO, over een college/HBO-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de Wet studiefinanciering.

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee.

Startniveau

Ervaren, je hebt eerder een mindfulnesstraining gevolgd of bent geschoold in een andere vorm van meditatie.

Data

Vrijdagochtend

30 aug, 6, 20, 27 sep, 4, 11, 18, 25 okt, 1 nov 2024

Tijd: 9.15-11.45 uur

Tijdsinvestering

Naast de bovenvermelde contacturen wordt 45 minuten oefentijd per dag geadviseerd.

Aanmelden

Is de cursus al begonnen? Neem dan contact op met de docent en informeer of je tussentijds kunt instromen.

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN VOOR
TARIEF VAN TOEPASSING
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Centrum voor Mindful Leven gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.