Laden Evenementen

Mindfulness summer school – MBSR in 5 dagen

Docent: José Jansen

Wil je meer voluit leven en genieten? Lijkt het je fijn om daar wat tools voor in handen te krijgen die je kunnen helpen om:

  • Tijdig stresssignalen te herkennen
  • Automatische gedragspatronen te herkennen
  • Je grenzen te bewaken
  • Bewust keuzes te maken
  • Bewust te communiceren
  • Meer rust en balans te ervaren

Dan is deze mindfulness summer school misschien iets voor jou. In deze mindfulness summer school bieden we de 8-weekse MBSR training aan in 5 dagen.

Je leert om met je aandacht meer in het moment te zijn. Dit maakt dat je meer kunt genieten van de mooie dingen in het leven en beter kunt omgaan met ongemak. Niet door je van het ongemak af te wenden of ertegen te vechten, maar juist door het aandacht te geven en te onderzoeken zodat je in staat bent beter voor jezelf te zorgen.

Is deze mindfulness summer school iets voor mij?

Deze mindfulness summer school is bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met mindfulness, en voor wie het lastig is om je 8 weken vrij te maken voor een wekelijkse bijeenkomst, of voor wie er in een week helemaal in wil duiken.

Hoe gaat het in zijn werk?

De mindfulness summer school bestaat uit 5 dagen van 10.00 tot 15.00 uur. De laatste dag is een stiltedag met o.a. een stiltewandeling. We besteden zeker de helft van de tijd aan het doen van verschillende meditatie- en yogaoefeningen. In de andere helft is er gelegenheid om ervaringen die je opdoet bij het oefenen met elkaar te delen, waardoor achterliggende principes worden verhelderd. Er is ook genoeg ruimte voor buiten zijn, rust en ontmoeting. Je krijgt dagelijks kleine oefeningen mee die je meteen thuis kunt toepassen.

Je ontvangt een werkboek, meditatiebestanden en een heerlijke lunch op dag 4. Door dagelijks je mindfulnessvaardigheden te trainen leer je automatische gedragspatronen te doorzien en om te buigen. Je krijgt weer de regie over jezelf!

Wat deelnemers ervaren

“Hele prettige cursus, die mij veel verder heeft geholpen dan ik vooraf had verwacht. Ik had verwacht dat het heel zweverig zou zijn, maar ik liep tegen zoveel dingen aan in mijn leven dat ik er toch ‘iets’ mee moest. Ik had vrij snel door dat ik heel veel aan deze cursus zou hebben. Ik kwam er namelijk achter dat ìk wel goed ben, maar dat ik mijn gedachtes op een andere manier moet benaderen. Ook zag ik dat mijn gevoelens goed zijn en dat ik ze moet omarmen en ze mag voelen. Ik heb meer compassie voor mijzelf, oordeel minder en kan beter omgaan met stressvolle situaties. Niet omdat ik nou zo goed ben, maar omdat ik vanaf een afstandje naar de situatie kijk en hem omarm.”

Kosten

€ 455,- (normaal tarief) incl BTW
€ 660,- (zakelijk tarief) incl BTW
€ 355,- (studententarief*) incl BTW

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee, lunch op dag 4.

* Voor het studententarief komen in aanmerking studenten tot 27 jaar die staan ingeschreven bij een hbo-instelling of universiteit, over een college- of hbo-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de Wet studiefinanciering.

Vergoeding

In steeds meer gevallen wordt een mindfulnesstraining (MBSR) vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullend pakket. De voorwaarde is dat de trainer geregistreerd is in het Mindfulness Register. Alle mindfulnessdocenten van het Han Fortmann Centrum voldoen hieraan.

Startniveau

Beginner of enige meditatie-ervaring.

Data

1, 2, 3, 4, en 5 augustus van 10.00-15.00 uur.

Stiltedag: 5 augustus van 10.00 tot 15.00 uur

Aanmelden

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN VOOR
TARIEF VAN TOEPASSING
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Han Fortmann Centrum gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.