Laden Evenementen

Mindfulness: training in aandacht (MBSR)

Docent: Wendy Kersemaekers

Wil je meer voluit leven en genieten? Maar ervaar je regelmatig vermoeidheid, somberheid, piekeren, concentratieproblemen, gevoelens van onrust, angst of heb je een slechte nachtrust? Wil je tools om je grenzen te kunnen aangeven? En stresssignalen te herkennen? Dan is deze training mindfulness: training in aandacht (MBSR) misschien iets voor jou.

In deze training mindfulness leer je om met je aandacht meer in het moment te zijn. Dit maakt dat je meer kunt genieten van de mooie dingen in het leven en beter kunt omgaan met ongemak. Niet door je van het ongemak af te wenden of ertegen te vechten, maar juist door het aandacht te geven en te onderzoeken zodat je in staat bent beter voor jezelf te zorgen.

Is deze training iets voor mij?

Deze training is bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met mindfulness, of als je al eerder een mindfulness training gevolgd hebt en het geleerde weer eens wilt opfrissen.

Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in jouw leven. Na de mindfulness training ben je onder meer beter in staat om:

  • Tijdig stresssignalen te herkennen
  • Automatische gedragspatronen te herkennen
  • Je grenzen te bewaken
  • Bewust keuzes te maken
  • Bewust te communiceren
  • Meer rust en balans te ervaren

Deze training voldoet als basistraining voor een opleiding tot mindfulnesstrainer.

Hoe gaat het in zijn werk?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 6 uur. Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van verschillende meditatie- en yogaoefeningen. In de andere helft is er gelegenheid om ervaringen die je opdoet bij het oefenen met elkaar te delen, waardoor achterliggende principes worden verhelderd.

Thuis kun je aan de slag met de audiobestanden en een cursusmap die je bij de training krijgt. Door dagelijks je mindfulnessvaardigheden te trainen leer je automatische gedragspatronen te doorzien en om te buigen. Je krijgt weer de regie over jezelf!

Wat deelnemers ervaren

“Nu ik niet meer in een kramp zit, ben ik zoveel vriendelijker voor mijn omgeving geworden.”
“Ik weet nu hoe om te gaan met ongemak, waardoor het leven zoveel aangenamer is geworden.”
“Ik had veel spanning en angstige gevoelens. Dit is veel minder geworden en als het er nog is, is het beter hanteerbaar en van kortere duur.”
“Ik ben me beter bewust van de signalen die mijn lichaam geeft gedurende de dag en kan beter voor mezelf zorgen.”
“Ik ben een aardiger mens geworden, voor mezelf en anderen, ook mijn omgeving is blij dat ik deze training gevolgd heb.”

Kosten

€ 455,- (normaal tarief)
€ 660,- (zakelijk tarief)
€ 355,- (studententarief)*

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee.

* Voor het studententarief komen studenten tot 27 jaar in aanmerking die staan ingeschreven bij een mbo/hbo/wo-instelling en beschikken over een collegekaart. 

Vergoeding

In steeds meer gevallen wordt een mindfulnesstraining (MBSR) vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullend pakket. De voorwaarde is dat de trainer geregistreerd is in het Mindfulness Register. Alle mindfulnessdocenten van het Centrum voor Mindful Leven voldoen hieraan.

Startniveau

Beginner of enige meditatie-ervaring

Data

Dinsdagavond:

3, 10, 17, 24 sep, 1, 8, 15, 29 okt van 19.15-21.45 uur

Stiltedag: zaterdag 12 oktober 2024, 10.30-16.30 uur

Tijdsinvestering

Naast de bovenvermelde contacturen wordt 30-45 minuten oefentijd per dag geadviseerd.

Aanmelden

Is de cursus al begonnen? Neem dan contact op met de docent en informeer of je tussentijds kunt instromen.

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN VOOR
TARIEF VAN TOEPASSING
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Centrum voor Mindful Leven gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.