Laden Evenementen

Open les mindfulness

Docent: Wendy Kersemaekers

Wil je meer voluit leven en genieten? Maar ervaar je regelmatig vermoeidheid, somberheid, piekeren, concentratieproblemen, gevoelens van onrust, angst of heb je een slechte nachtrust? Wil je tools om je grenzen te kunnen aangeven? En stresssignalen te herkennen? Dan is mindfulness misschien iets voor jou.

Wat houdt mindfulness in?

Mindfulness komt voort uit eeuwenoude boeddhistische aandachtmeditaties, met name zen en vipassana. In een training leer je hoe je opener en bewuster in het leven kunt staan en minder hoeft te handelen vanuit inadequate, automatische patronen. Je leert hoe je meer in het hier-en-nu kunt zijn en minder verzeild hoeft te raken in het verleden of je bezorgd hoeft te maken over de toekomst. In de cursus wordt stap voor stap aandacht gegeven aan wat zich zowel innerlijk, in de vorm van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, als vanuit de buitenwereld bij ons aandient. We leren dit op een vriendelijke, niet (ver)oordelende wijze waar te nemen. Ook oefenen we datgene wat we kunnen doen als onze aandacht afdwaalt, als we piekeren, nare gedachten hebben of ons lichamelijk niet goed voelen.

Maak kennis tijdens een open les

Tijdens een open les kun je kennismaken met de cursus en de docent. We oefenen samen met mindfulness, wisselen daarover uit en er is ruimte om vragen te stellen aan de docent. Deelname verplicht je tot niets. Een open les geeft je de mogelijkheid om rustig aan te voelen of de cursus of activiteit bij je past.

Kosten

€ 20,-

Niveau

Beginner of enige meditatie-ervaring.

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN VOOR
TARIEF VAN TOEPASSING
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Centrum voor Mindful Leven gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.