Laden Evenementen

Schrijfmeditatie online

Docenten: Gerdi Keeler, Justine Pardoen, Brenda van Dam, Ellen Zaeyen, Dorine Berkhout, Susanne Gijsbers

Schrijven en mediteren is een prachtig duo waarmee je je bewust wordt van wat er in je leeft en hiervoor woorden vindt. Het Han Fortmann Centrum werkt samen met het Netwerk Schrijfmeditatie, waarbij je iedere 3e zondag van de maand aan een online schrijfmeditatie van 1 van de 6 schrijfcoaches kunt deelnemen.

Is online schrijfmeditatie iets voor mij?

De online schrijfmeditaties zijn bedoeld voor iedereen die meer over zichzelf wil ontdekken door de combinatie van schrijven en mediteren. Om mee te kunnen doen is geen schrijfervaring of meditatie ervaring nodig. Iedereen kan het!

Hoe gaat het in zijn werk?

De schrijfmeditaties zijn online, je schrijft dus thuis, in je eigen omgeving. Elke schrijfmeditatie heeft een thema, bijvoorbeeld idealen, stilte, kiemkracht of onderweg. Aan de hand van een thema verken je hoe dit zich in jouw leven heeft laten zien en wat dit voor je betekend heeft. Je laat je leiden door een meditatie om je binnenwereld te openen. De geselecteerde gedichten die bij het thema horen, helpen je om je blik over een thema te verruimen. Vervolgens wandel je met de schrijfopdrachten zonder moeite rond in je herinneringen en zie je meer dan je vooraf had kunnen bedenken.

In een bijeenkomst van twee uur schrijf je drie stukjes uit verschillende levensfasen van je leven en vanuit verschillende gezichtspunten. Gewoonlijk bekijk je je herinneringen vanuit je eigen volwassen blikveld. Maar in de schrijfmeditatie kijk je preciezer, soms vanuit een ander persoon en je gaat ogenschijnlijk losstaande gebeurtenissen met elkaar verbinden, waardoor zin en samenhang ontstaat. Elke bijeenkomst sluiten we af met een afrondende opdracht, waarin je oogst.

Je kunt je voor iedere online sessie apart aanmelden en een schrijfcoach kiezen die past. De groepsgrootte is maximaal zes personen.

Het thema van oktober is ‘Vriendschap’.

Een echte goede vriendschap is iets heel bijzonders. Het kan soms bijna magisch voelen als je een vriend(in) hebt waar je alles mee lijkt te kunnen delen. ‘Hoe kan dat’ kun je je afvragen. Lijk je op de ander? Of vullen jullie elkaar aan? Of is dat helemaal niet belangrijk en gaat het om iets anders? Deel je dezelfde belangstelling of geboortegrond en begrijp je de ander zonder veel woorden? Vriendschap is voor iedereen belangrijk en ontwikkelt zich gedurende je leven. Gezien worden en steeds beter zien wie die ander is, lijkt daarbij belangrijk. In deze schrijfmeditatie sta je stil bij vriendschappen in je leven. Wat is bij jou de magie? En tegen welke grenzen loop je aan?

Kosten

12,50 per schrijfmeditatie.

Startniveau

Beginner of ervaren.

Data

De schrijfmeditaties zijn elke maand op de derde of voorlaatste zondag.

Tijdsinvestering

Een schrijfmeditatie duurt 2 uur. Let op: alle 6 de docenten geven schrijfmeditaties met hetzelfde thema op dezelfde dag, maar ze hanteren verschillende tijden! Zie hiervoor de website van het Netwerk.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden verwijzen we naar de website van het Netwerk Schrijfmeditaties: