Laden Evenementen

Workshops mindfulness voor kind en ouder

Docenten: Ellen Budding & Maaike Hopman

Op zondagmiddag 9 juni vindt in voorzieningenhart De Ster (Queenstraat 37b1 in Lent) de Dag van Noord plaats, en is iedereen welkom om te ontdekken wat er in het stadsdeel Nijmegen Noord te doen is op het gebied van mentale gezondheid, fysieke gezondheid, welzijn en hobby en ontspanning.

Het Centrum voor Mindful Leven staat er met een informatiekraam en we geven workshops mindfulness voor kind en ouder. Te weten Mindfulness voor kinderen ‘Op avontuur in je binnenwereld’ en Mindful ouderschap ‘Vind rust en  balans in je drukke gezinsleven’.

Workshop Mindfulness voor kinderen door Ellen

Wil je weten hoe kinderen hun aandachtspier kunnen trainen? Dan ben je (kind of volwassene) van harte welkom om het te komen ervaren. Mindfulness leert kinderen met meer aandacht in de wereld te staan, een hoofd vol gedachten tot rust te brengen en gevoelens te voelen, accepteren en begrijpen. Jong geleerd, is oud gedaan. Van 14.00 – 14.30 uur.

Workshop Mindful ouderschap door Maaike

Als ouder wil je er zijn voor je kind. Door een druk gezinsleven en verantwoordelijkheden, is de kans groot dat je maar doorgaat en te weinig de tijd neemt om goed voor jezelf, en daarmee voor je kind te zorgen. Mindfulness geeft je de mogelijkheid om te stoppen met ‘doen’ en simpelweg te ‘zijn’. Je leert hoe je kunt omgaan met stress en meer vanuit rust en aandacht je ouderschap te vervullen. Van 14.30 tot 15.00 uur.

Maak kennis tijdens een workshop mindfulness

Tijdens deze workshop kun je kennismaken met mindfulness. De docent geeft uitleg, we oefenen samen en er is ruimte voor vragen. Een workshop geeft je tevens de mogelijkheid om te kijken of een training mindfulness bij jou en/of je kind past.

Kosten

Geen.

Niveau

Beginner.

Aanmeldingsformulier

Aanmelden is niet nodig.