VERGOEDINGEN

Centrum voor Mindful Leven

Algemeen

Wij vinden het belangrijk dat ons aanbod toegankelijk is voor iedereen. Hieronder staan een paar mogelijkheden voor vergoedingen. Mochten de kosten toch een reden zijn om niet mee te kunnen doen, neem dan contact op met de desbetreffende docent om te overleggen over de mogelijkheden.

Zorgverzekeraar – aanvullende verzekering

In steeds meer gevallen wordt een mindfulnesstraining (MBSR) en soms ook de compassietraining (MBCL) vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullend pakket. De voorwaarde is dat de trainer lid is van het Mindfulness Register en Categorie 1 gecertificeerd bij een erkende beroepsvereniging. Alle mindfulnessdocenten van het Centrum voor Mindful Leven voldoen hieraan. Klik hier voor informatie over vergoedingen van zorgverzekeringen.

Werkgever

Informeer eens bij je werkgever naar het scholingsbudget. Dit budget kan worden ingezet voor bijvoorbeeld een training mindfulness, compassie of verbindende communicatie. In veel gevallen vergoeden werkgevers cursussen of trainingen om bijvoorbeeld veerkracht van werknemers te vergroten en/of anders te leren omgaan met stress.

Gemeente Nijmegen

Meedoenregeling voor volwassenen: Minima kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van de Meedoenregeling. Raadpleeg hiervoor deze website.

Leergeld Nijmegen voor kinderen leeftijd 4 t/m 17 jaar: Ouders met een laag inkomen wonende in de gemeente Nijmegen, kunnen onder bepaalde voorwaarden een vergoeding voor de kinder- of jongerentraining mindfulness aanvragen. Raadpleeg hiervoor deze website.

De mindfulnesstrainingen voor kinderen worden aangeboden in samenwerking met het Preventie platform Mentale gezondheid 0-12 jaar in Nijmegen Noord (samenwerkende partners in Noord en de gemeente Nijmegen). Voor informatie over financiële ondersteuning kun je contact opnemen met Bindkracht10 (kinderwerk) door te mailen naar kinderwerknoord@bindkracht10.nl.